Ce este sticla laminată și cum este produsă?

Sticla laminată este formată din două sau mai multe foi de sticlă îmbinate permanent cu unul sau mai multe straturi intermediare de polimer, prin căldură și presiune. Sticla și straturile intermediare sunt disponibile într-o varietate de culori și grosimi, care oferă aspectul și performanța dorite pentru a respecta standardele aplicabile din construcții și cerințele clienților.

În timp ce sticla float asigură un produs de bază excelent, laminarea sticlei poate adăuga alte proprietăți și beneficii, cum ar fi siguranța și securitatea, controlul zgomotului, protecția UV și culoarea. Produsele din sticlă laminată fac ca sticla float să fie potrivită pentru aplicațiile arhitecturale exigente de astăzi, cum ar fi: reducerea zgomotului, atenuarea efectelor unei posibile explozii, intrarea prin efracție, protecția contra cioburilor de sticlă sau o combinație a acestora.

Care sunt beneficiile sticlei laminate?

Vitrajele laminate pot fi adaptate pentru a răspunde cerințelor multor proiecte arhitecturale, în special celor care necesită performanță superioară din punctul de vedere al siguranței sporite, securității (sticlă rezistentă la impact), protecției UV, reducerii zgomotului sau o combinație a acestora, ținând seama de latura estetică, atât de importantă pentru arhitecți.

Siguranță și risc redus de rănire

Sticla este adesea  laminată pentru a oferi protecție contra cioburilor. Sticla de laminată de securitate poate fi utilizată în multe moduri diferite pentru siguranță și protecție superioare.

Sticla laminată este considerată „sticlă de siguranță” dacă îndeplinește cerințele diferitelor organizații care stabilesc standarde de siguranță.

Controlul poluării sonore

Sticla laminată acustică adaugă reducerea zgomotului la alte beneficii ale sticlei laminate, contribuind la reducerea nivelurilor de zgomot, pentru un confort sporit în spațiile de locuit și de lucru.

Soluția pentru problemele dvs. de securitate

Sticla călită și securizată  poate fi încorporată în unitățile de sticlă laminată pentru și o și mai mare rezistență la impact.  Acest tip de sticlă laminată este adesea recomandată pentru aplicații în care protecția antiefracție sau împotriva intrării forțate sau protecția balistică, atenuarea efectului exploziilor și protecția anti-grindină reprezintă aspecte importante.

Proprietăți de protecție UV

Atunci când arhitecții își doresc mai multă lumină naturală într-o clădire fără a deteriora mobilierul și dotările din interiorul acesteia, sticla laminată poate absorbi până la 99% din razele UV nocive, care pot fi responsabile pentru până la 50% din decolorare Această protecție înseamnă că suprafețele interioare și mobilierul pot rezista mai mult timp.